/ Allmänt /

Mot Umeå

Påväg till Umeå nu, strax framme! Ska bli sjukt kul att träffa Sofia, fira Valborg, gå ut och få se Umeå. Stannar tills söndag, hörs sen!/ Allmänt / Things I like /

Mode/vintage-böcker

Bland det bästa jag vet är bokaffärer. Älskar verkligen böcker, allt från romaner till kokböcker till moderelaterade böcker. Så tänkte tipsa om några i det sistnämda! Älskar böcker som handlar om mode, och dom ska gärna ha mycket bilder. Här är fyra stycken jag gillar just nu:
 
Huset Versace - Deborah Ball
Gillar all överflödig glamour som namnet Versace innebär. Just börjat läsa boken, är väldigt bra hitills och välgjord.
 
Vintage - Marie Birde
Jättebra bok om man vill få bättre koll på modets historia! En av mina favoriter.
 
 
Coco Chanel - The Legend and The Life - Justine Picardie
Köpte denna fina bok i en bokaffär i Paris som jag blev kär i. Har inte hunnit läsa den än. Handlar alltså om Coco Chanels liv.
 
Margó, Modedrottningen - Karina Ericsson Wärn
Inte läst hela, men ganska bra. Handlar om Margò Fallai, "boutiquedrottningen" som berättar om sitt (intressanta) liv.
 
 
/ Allmänt / Ytligheter /

They say I used to be so kind, they never knew I had such a dirty mind.

Igår gjorde jag det bra valet att börja kolla på The Killing. Så jävla bra. Extra bra eftersom det påminner lite, eller ja ganska mycket om Twin Peaks. Utspelar sig i Seattle där en 17-årig tjej blir mördad, och Joel Kinnaman spelar en av detektiverna som försöker lösa fallet. Plus att Joel Kinnaman, som en lite sliten, skön detektiv är ganska trevlig att kolla på också.
Idag är jag ensam hemma, HALLELUJAH. Så jag kan alltså enbart ligga i min soffa, äta massa onyttigt och kolla på The Killing om jag vill. Köpte en Ica-sallad igår också så jag slipper göra lunch. Yummy yummy yummy. Men drar kanske ut på en springtur också.
Detta jag hade på mig igår när det var finfint väder. Hörs senare