/ Allmänt / Listor / Sammanställningar /

Ångesten gamle vän kom och sitt här på axeln så rider vi ut natten.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? En del. Jag tågluffade, flyttade till Umeå, ramlade med cykeln, slog ut en del av min tand, klädde ut mig till kille en kväll

Genomdrev du någon stor förändring? Flyttade till Umeå! Världens bästa val.

Vilka länder besökte du? Nederländerna, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike, Italien, Kroatien och Storbritannien. 
 
Nånstans vid Schweiz från tåget.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej! Thank god.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att hänga med så bra folk i Ume gjorde mig glad ibland.

Vad önskar du att du gjort mer? Lyssnat mer på mig själv istället för andra. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Ansträngt mig så mycket för alla andra. Alltid ställa upp trots att man mår dåligt. 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 28:e och 29:e augusti. 

Bästa köpet? Inte köpt så mycket. Men biljetten jag tågluffade med var ett bra köp! Och tröjan från Carlings på bilden ovan! Så mjuk och snygg. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Väldigt mycket gladare angående vissa saker, men definitivt sjukt mycket mer ledsnare jämfört med tidigare.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Bra hälsa. Inget annat jag önskar mig. Inget mer magsår, inflammerade visdomständer, skulderblad som sitter fel, hjärtklappning, sömnlöshet med mera.

Något du önskade dig och fick? Att komma in på programmet i Umeå.

Umeå i oktober.

Något du önskade dig och inte fick? Mycket.

Största misstaget? Att åka till Luleå. Att alltid lita på folk och att ge andra tredje fjärde femte chanser osv. 

Vem saknade du? Egentligen ingen överlag. Väldigt skönt.

Vad spenderade du mest pengar på? Att resa definitivt. Annars bara allmänna utgifter. Matvaror, möbler osv.

Vad fick dig att må bra? Roliga kompisar. Att träffa så mycket nytt folk. Att hänga med folk jag aldrig träffat förut som att det är ingenting, har saknat sånt så mycket. Att spela in alla luckor till vår julkalender var så satans kul. Speciellt när jag kastade ett ägg på Marcus ansikte, var så svårt att hålla sig för skratt just då.

Julbak på snedden. Se här, så himla roligt. En annan lucka vi gjorde var en trailer, se här. Så jäkla kul.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Låg i sängen tills klockan två i brist på annat att göra. Var ledsen. Fikade med Sofia på stan. Började min mottagning på kvällen. Överlägset den värsta födelsedagen någonsin. Glömde bort att det var min födelsedag mot kvällen, det var oerhört skönt. När jag kommer tillbaks till Umeå ska jag låtsas att det är min födelsedag någon dag, äta bakelser och köpa nånting till mig själv, för att göra upp för att det inte blev något i år. 

Bästa boken du läste i år? Om Du Vågar av Megan Abbott. Överlägset den bästa boken jag läst, typ nånsin. Men har bara läst halva, var tvungen att sluta när min hälsa krackelerade lite för mycket och ville inte att boken skulle bli kopplad till den tiden, om man säger så. Ska förhoppningsvis fortsätta läsa snart.

Största musikaliska upptäckten? Hozier, Silvana Imam, Amason. 

Mest stolt över? Att jag inte failade vår första kurs trots att allt var så sinnessjukt rörigt.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka lyssna på mig själv mer. Äta mer veganskt och raw. Träna hårdare. Inte åka till Söderhamn över jul. Inte lita på andra så mycket, inte vara så blåögd.

/ Allmänt /

On the right hand she had a tattoo of a nude girl, she claimed it's what God resembled. But on the left she had a mirrored image of the same female, this one she explained looked like the devil.

Varit i Söderhamn nästan en vecka nu. Inte haft en lugn stund. Önskar bara att jag hade stannat i Umeå och firat jul där. Eller inte ens firat jul, bara druckit julmust och ätit lussekatter och kollat julfilmer med några. Synd att alla drog till hemtrakterna eller utomlands. Nästa jul blir det definitivt annorlunda. 
 
Inte blev det någon lugn stund på julafton heller. Fick inte ens läsa min bok i fem minuter. Så nu har jag låst in mig på mitt rum här på nedervåningen trots att det blir julmat med alla här igen, typ precis nu. Nej nu är det nog, orkar inte mer. Orkar inte höra mer smygrastistiska saker kring julbordet, orkar inte att alla blir bjudna på all mat förutom jag för det vet man väl, äter man inte djur så räknas man inte. Det var också därför jag stod och lagade veganska köttbullar tills midnatt kvällen innan julafton, för här har ingen absolut ingen hört talas om hur köttindustrin påverkar miljön och att kött och mejeriprodukter kanske inte är sådär jättebra för en att stoppa i sig. Fuck you jag orkar inte detta. Orkar inte julen, orkar inte detta hus, orkar inte rasister, sexister, homofober, antifeminister som proppar denna stad full. Orkar inte blöda mer näsblod av stress. Nu vill jag åka hem. Alltså varför lyssnar jag aldrig aldrig aldrig på vad jag vet är rätt för mig? Visste att jag inte skulle ha åkt hit. 
 
Nu tänker jag stanna i min soffa, kolla serier, läsa min bok, dricka julmust, gråta lite. Snart tänker jag åka hem.
 
Såhär såg jag ut igår. 
/ Allmänt /

En jättesmoothie, en klippning, en fantastisk lunch, en sista dag.

Godmorgon. (Ja jag hänger lite här igen). Nu sitter jag och dricker en enorm frukostsmoothie. Överdriver inte, den är verkligen enorm, på grund av ett försök att rensa kylen så inte vissa saker ska stå kvar och bli gamla över jul och nyår. Jo jag ska ju alltså fara tillbaks till staden av fotbollsspelare med hybris, där affärer stänger klockan tre på lördagar, och där sexism, homofobi och rasism är helt legitimerat. Söderhamn!! Som jag saknat dig!!
 
Just nu. Världens största smoothie. Ja, hela burken är full :(
 
Hur som, det här med att tömma kylen innan man reser bort tycker jag är en påminnelse om vuxenlivet, liksom aldrig nåt man behövt tänka på innan. Samma sak med att kunna köpa rätt sorts glödlampor själv också. Jag gillart!
Halva gårdagen spenderades på stan och halva här hemma. Klockan ringde sju för klockan nio på morgonen hade jag tid för att klippa och färga håret, äntligeeeen vill jag tillägga. Det var trevligt, fick glögg och pepparkaka och ljust hår igen, wiho! Sedan mötte jag Josefina för en riktigt lång och trevlig lunch på Rost, den får fem av fem. Åt nog det godaste jag ätit på hela hösten, nämligen bön chili burritos. Herregod vad jag dog matdöden. 
 
Den magiska maten. Saknar <3
 
Resten av dagen var jag hemma och försökte packa klart, kollade på The Carrie Diaries (förvånansvärt bra serie, se!!), åt kakor och drack te. Idag måste jag städa lägenheten och packa färdigt. Vid tre går tåget och vid sju är jag tillbaks till stället jag varit så tacksam för att slippa hela hösten. Hade några fler vänner varit kvar i Umeå hade jag definitivt stannat här för att fira jul. Men jag tröstar med att jag i alla fall får träffa Monstret aka Jasper aka Hunden, för hundgos är alltid bra, även om det är med en galen retriever som aldrig kan sitta still.
 
Senaste dagarna har jag tappert försökt få nån koll på det här med kodning. Har väl gått sådär kan man säga. Men ska i alla fall sitta och nöta och gråta och nöta lite till under jullovet och hoppas att det kanske börjar klarna. Men men, nu ska jag försöka få i mig resten av smoothien, hoppa in i duschen och försöka bli klar med allt här, klockan är ju mycket såg jag nu. Hörs!!
 
Bild jag tog på bussen från stan igår, blev lite nostalgisk eftersom det är sista gången jag åker där för i år osv. Ses snart igen!