/ Allmänt /

I keep up with the Kardashians better than I keep up with my own life

Long time no see peeps. Sedan senast har jag haft för mig en del saker som att se Pretty Little Liars med Sofia, jobba, börjat lyssna på Tjuvjakt, träna, hängt i stugan och läst bästa Britt Marie Var Här av Fredrik Backman (omgz läs läs!!).

Har firat Midsommar någorlunda klassiskt med grillat och tre efterätter och bad i 40-grader, fått fyra finnar på mina stackars kinder, införskaffat mig fler engångskameror att föreviga sommaren med, varit på Söderblomspelet för första gången, och igår hängde jag med Soffan och hennes boy på berget och drack cider och sen kickade jag (lite) ass på tv-spel. Nu ska jag lyssna på Clara Henrys sommarprat, see ya.
(se finfinfint väder i söderhamns kära skärgård nedan)
 
/ Allmänt / Tågluff 2015 /

Tågluff stopp fyra - Biarritz

Stad fyra: Biarritz
Efter Paris tog vi ett par tåg till Biarritz, i sydvästra Frankrike. Ett väldigt fint ställe som många åker för att surfa i. Många stora och imponerande klippor och höga vågor, och många imponerande gammeldagsa hus vid vattnet, med flera som faktsikt är byggda på stora klippor. Biarritz har en lite pittoresk och gammeldags känsla vilket är himla mysigt, ibland även lite spöklikt. Ibland känns den dock lite fejk vilket den tyvärr är på vissa ställen. Men fortfarande ett trevligt ställe. Finns kanske inte jättemycket att göra där om man inte surfar, en dag tog vi bussen till Bayonne vilket var trevligt och lite miljöbyte. Vi bodde nära stranden och det fanns många restauranger och affärer samlat där vilket var bra.
TIPS: Boka hostel i förväg, allt var fullbokat när vi skulle dit så vi fick bo på hotell, vilket egentligen inte gjorde nåt men hotell kan ju bli lite dyrare.
 
 
/ Allmänt / Tågluff 2015 /

Paris

Stad tre - Paris! Tredje staden på tågluffen fick bli Paris, inte helt oväntat ju. Paris är ju väldigt vackert och en stad dom flesta vill se och så. Jag var den enda som varit där tidigare så fick bli en hel del turistiga saker, men bra saker också. Och Eiffeltornet blir man ju inte direkt trött på. Har man tur som vi hade så får man kanske se ett frieri också! (Hon sa ja.)
 
TIPS: Skit i Louvren om du inte är megakonst-intresserad, ganska ovärt att köa två-tre timmar för att få se Mona Lisa en stund, som de flesta gör. Köp på dig baguetter med mera och ät frukost vid Sacre Cour, kyrkan i Montmartre med rätt bra utsikt över Paris. Men tidigt, alla gör nämligen det. Vi var där vid tio och det kom snabbt massor med folk.