/ Allmänt /

Även om du vill ta livet av dig, snälla vänta till morgondagen, det finns underbara ting, snälla om det är nåt; ring.

Tjabba tjena hallå. Bättre hälsningsfras blir det inte när man bara VILL SOVA. Jobbigt att man aldrig kan sova på dagen, men men. Eftersom jag på sista tiden *haft ett liv* och inte haft så mycket tid för denna fantastiska plats, så tänkte jag recap:a sista tiden med lite bilder. Och nu i oäkta melodifestivalen-anda: NUUU KÖÖÖÖR VIIIII!
 
Har varit allmänt chill och cool i dessa fina kläder när vi hade redovisning för alla podcasts som vi skapat i klassen. Våran podd heter: Fikapodden. Tror att den gick hem hos rätt många. Vår näst sista kurs Digital Ljudredigering för terminen har ÄGT och jag önskar att den varit så mycket längre. Att redigera ljud och framförallt att göra en podd är fan livet. På bilden kan man förövrigt ana hur stökigt jag lever.
 
Jag har köpt detta snygga och mysiga (japp!!) set på Monki som jag tänkt hänga i i sommar. Samt åkt buss och TAGGAT området där jag ska bo snart, vilket är typ nära eller nånstans i närheten typ av den här bilden. Vädret har varit ostadigt minst sagt, och på typ två veckor har vi haft det soligt ungefär som här.
 
Och så för tre dagar sedan såg det ut såhär. I shit you not. Livet i Umeå, det är nog dags att vänja sig. Men nu är vi i alla fall tillbaks till lite sol, nästan ingen snö, fast mest moln såklart. Yay.
 
Och imorse drog jag och company till Ikea för brunch, typ för att fira att vi fått csn och att vi avslutat ännu en kurs. Brunchen var bra men så här i efterhand äter jag nog hellre bara bröd och kanske bakelser och sånt till brunch eller nåt. Pannkakor är gott men inte så gott. 
 
Och sedan var vi ju tvungna att ta ett varv på Ikea också. Josefina skulle införskaffa sig en hel del saker till sin lägenhet men jag skulle bara köpa en kruka för nio kronor, så genom hela Ikea hade jag den här utsikten.
 
Det såg på snapchat inte oväntat ut så här. Åkturen får 9/10, fett kul men lite obekvämt för ens bakdel samt lite trångt med alla Josefinas varor. Men det var en bra tur.
 
Och det var det för idag! Nu ska jag vila för det måste man ibland, och sedan kanske dra på hemmafest/bartömning i Umedalen. Only time will tell. Pöss. 

Finsittning, kannor med sangria, dans och potatisstöld.

Så då kom lördagen och finsittning med masquerade-tema som jag hade sett såå mycket fram emot, med all rätt. Och fett blev det, det började med trevlig trevlig förfest hos min vapendragare Josefina där jag direkt tog över musiken. Jag spelade Miike Snow, Timbuktu, Death Team, Bowie och sådant bra och så kom Cissi och köade Spice Girls med mera men det var också tillåtet. Eftersom alla som går vårat kära program inte direkt är störtsköna (...) så hade vi tänkt att köra den säkra (men oansvarsfulla) metoden att BLI FULLA! För säkerhets  skull. Och ja, detta fungerar alldeles utmärkt och slutar alltid med några vafan höll jag på med igår-tankar morgonen efter, som alla troligtvis vet.
 
Hur som helst, innan alla hann droppa in hos Josefina så satt jag, hon och Cissi och snackade skit och sådant, och jag tvingade Josse att ge mig ryggmassage i typ 20 min. Och herregud vad hon ger bra ryggmassage. Men, eftersom jag blev i något slags härlig tillstånd under dessa tjugo minuter så fick jag för mig att svepa all min dricka alldeles för snabbt. Så det blev början på min hemskt roliga och oklara kväll. Sedan tog sig flera till Josefina och vi hade kul trots att jag inte minns direkt vad vi gjorde, men jag vet i alla fall att jag och Josse delade på en kanna sangria :)) Sedan begav vi oss mot busshållsplatsen. När vi väl ankom till Rex hade alla precis slagit sig ner vi borden, och jag, Josse, Cissi och Michaela satt bredvid ett gäng SVP:are i ettan. Mycket trevligt i alla fall!
 
Glatt humör påväg till bussen, men endast jag med mask på :(
 
Och glatt humör på Rex. Här var det i alla fall fler med mask! Tur. 
 
Vad jag nu även borde nämna innan jag fortsätter historien är att jag blivit antagen som Ordförande för Arrangemangsutskottet i Umsys Studentförening. Eller har jag sagt det? I alla fall, kul är det! Hur som helst så satt jag bredvid herren som ska bli ordförande för hela Umsys. Mycket trevligt hade vi det, jag vet inte riktigt vad vi pratade om men jag minns att det var kul, och så fick vi god mat. Och här kommer det största frågetecknet. Under middagen så ställs skålar med potatis ut, och antingen så var dessa potatisar slut eller så, för vid ett tillfälle får jag plötsligt upp ögonen för någon av mina bordsgrannars potatis. Så, jag, snart ordförande för Arrangemangsutskottet i Umsys, stjäl någons potatis. Jag har ett svagt minne över att någon försöker skydda sin potatis men jag sträcker mig över bordet (och inte diskret kan jag säga) och får tag på den! Score. Jag har för mig att folk som tur var tyckte detta var kul (jag själv tyckte det var det bästa som skett någonsin). Till det viktiga: Jag har nu i efterhand fått berättat för mig att jag stal Umsys Ordförandes potatis. Bra Fanny. 
 
Himla god mat, men alldeles för lite. Men tur att man kunde ta potatis i alla fall.
 
Men men, så kan man göra ibland. Resten av kvällen bestod av sång, eftersläpp, skratt och mer oklara saker. Riktigt bra kväll tyckte jag. Efter festligheterna mynnat ut begav vi oss i sedvanlig ordning till Max, och sånt kan ju inte gå fel. Och efter hamburgare kändes det som det var dags att röra sig hemåt, och just då inser jag att jag glömt mina nycklar hos Josefina. Som bor åt helt fel håll. Så då var det dags att lösa hur jag skulle göra för kvällen. Men Ordförande för Arrangemangsutskottet klarar allt. 
 
/ Allmänt /

Tror att man kan vänja sig och kanske kan stå ut, men jag ska aldrig mer titta bort igen.

Dagarna går snabbare än snabbast och helt plötsligt är det lördag. Jag har inte direkt koll på på vad jag gjort den senaste veckan, men jag vet att jag faktsikt skrivit en VG-uppgift, planerat podd-inspelning och fikat typ fem gånger säkert. Ikväll är det finsittning på Rex som gäller, och det kan nog bli kul kanske. Vi ska i alla fall dricka mängder med sangria innan, och jag är taggad. Så snart ska jag dra mig till Josefina och göra mig i ordning där, ikväll får det vara jumpsuit som gäller. Och en shiny mask på ansiktet. Säger man mask? 
 
Idag har jag varit ner på stan och brunchat med Ellen, och igår for jag och Michaela omkring på Strömpilen och Avion där vi köpte hårdiskar, kollade på kläder, glodde på akvarium drack trocadero och grät över dom söta hamstrarna vi inte fick gosa med.