/ Allmänt / Prag / Resor /

Några sista stunder från Prag.

För det här året är jag klar med Prag, men jag planerar att hänga där igen i lite varmare tider. Nu är jag tillbaks på Svensk mark och NJUTER av saker som fungerande kassasystem, mindre galna bilförare på gatorna, och framförallt SNÖ. <3
 
Men nu tänkte jag i alla fall slänga upp några bilder från olika bra stunder innan jag begav mig till sverran igen.
 
En dag i oktober var jag kulturell på The National Gallery med Georgia. Vi passade på då dom hade en gratis guidad tur :))
 
Vissa saker fick man lite ont i magen av.
 
 
 
En lördag var vi ett gäng som åkte iväg till Bohemian Paradise, ett stor nationalpark drygt två timmar från Prag. Här är några mer eller mindre strukturerade gruppbilder.
 
Klättrande upp till kompisar som var hjälpsammare än det ser ut, lovar.
 
It goes without saying att vi drack öl ganska ofta om kvällarna. 
 
Under hela november var Prag extremt höstigt. Jag promenerade mycket vid floden och sprang intervaller i denna evighetstrappa.
 
En av de sista sakerna jag gjorde i Prag var en liten weekendtripp:
 
Till Budapest nämligen! Jag, Teddy, Lisa, Bethany och Georgia hoppade på tåget en fredagsmorgon och sex timmar senare var vi framme. Joeanne (som hade kommit på hela idén om att åka) försov sig och missade tåget. Men hon tog en buss istället och hann dit till samma kväll som tur var.
 
Vi gjorde mysiga saker som att åka pariserhjul. Då upptäckte jag också att min höjdrädsla är i princip HELT borta?? SÅ skönt, blev så paff över det. Det vore mycket trevligt om min klaustrofobi kunde göra samma sak.
 
En morgon medans vi var på jakt efter ett frukostställe köpte jag mig en munk, och SATAN så god den var. Äter aldrig munkar. Senaste gången var på Brännbollsyran förra året. 
 
Budapest var kyligt och friskt och vackert och vi turistade mest. Jag har velat åka till Budapest i flera år så det var kul att äntligen kunna pricka av det. 
  
Vi tog en linbana upp till fina utsiktsplatser.
 
Och på kvällarna drack vi vin och åt mat i vår mysiga Airbnb, och på söndag kväll åkte vi hem.
 
Och på måndag kväll hade jag avskedsmiddag för på tisdag skulle jag ta mitt pick och pack och åka tillbaka till Sverige. Jag hade bokat ett bord för tio personer på Radost där vi så mycket mat och drack billiga drinkar och öl. Denna kväll fotade jag dock mest med min analoga Diana Mini.
 
Och efter middagen så gick jag, Justine, Lisa, Will, Nils, Teddy, Joeanne och Georgia vidare till Poco Loco. Där fanns säkert sju hundar att gosa med och vi drack öl och spelade (kastade? spelade?) darts. 
 
Och till sist kramade jag alla adjö och lovade att hälsa på nästa år innan dom åker hem till sina länder. Sedan promenerade jag hem i regnet och dagen därpå hoppade jag på ett försenat flyg som tog mig tillbaks till en snöigt Sverige.
 
Och det var allt i Prag för nu.